, poniedziałek 20 maja 2024

Treść w kategorii Moim zdaniem może dodać każdy użytkownik wybierając jedną z podkategorii opinie, felietony, recenzje, reportaże. Dodana treść pojawi się w kategorii Moim zdaniem po akceptacji przez administratora, do 12 godzin od daty dodania przez użytkownika. Aby dodać treść należy kliknąć poniższy button Dodaj opinię na dowolny temat. Jeśli poniższy button jest niewidoczny należy się zalogować, po wcześniejszej rejestracji. Redakcja zastrzega sobie prawo do zmiany części treści dodanego materiału bez powiadomienia autora.

W Wiedniu zawrzało, kiedy okazało się, że berliński Orient Express ominie stolicę monarchii, za to zatrzymywać się będzie w Cieszynie.
Moim zdaniem, Opinie - redakcja - 02 grudnia 2007
Coś wam się podoba, coś was denerwuje lub nurtuje i chcielibyście się podzielić swoim zdaniem z innymi? Zapraszamy na łamy. Możecie chwalić lub krytykować do woli. Byle konstruktywnie i na temat.
Moim zdaniem, Opinie - redakcja - 29 listopada 2007
Brak kontroli nie oznacza, że przestaną obowiązywać wszystkie dotychczasowe przepisy regulujące przekraczanie granicy oraz przewóz towarów.
Moim zdaniem, Opinie - redakcja - 22 listopada 2007
Pamiętam z dzieciństwa, gdy dojeżdżałem pociągiem do szkoły w Bielsku, jak palił się las w Zabrzegu koło Dziedzic. Dwa razy dziennie przejeżdżałem obok tego płonącego lasu i za każdym razem ogarniała mnie zgroza.
Moim zdaniem, Opinie - redakcja - 21 listopada 2007
Dzieli je zaledwie 30 km i odwieczny spór – które z miast ma prawo nazywać się „małym Wiedniem”?
Moim zdaniem, Opinie - redakcja - 18 listopada 2007
Czeski Cieszyn powoli staje się pierwszym miastem w Republice, gdzie tablice z nazwami ulic będą dwujęzyczne. Naszym przyjaciołom zza Olzy nie przyszło to łatwo, ale najważniejsze, że czesko-polskie tablice wreszcie będą.
Moim zdaniem, Opinie - redakcja - 16 listopada 2007
Jednomandatowe okręgi wyborcze, to jedyna demokratyczna formuła wyłaniania władzy, która jakoś nie może przebić się do naszej rzeczywistości politycznej.
Moim zdaniem, Opinie - redakcja - 15 listopada 2007
Europoseł z Cieszyna Jan Olbrycht trafił na okładkę listopadowego numeru miesięcznika The Parliament Magazine ukazującego się w Parlamencie Europejskim.
Moim zdaniem, Opinie - redakcja - 15 listopada 2007
Czasy świetności już za nim. Zarówno te sprzed 20 lat, jak i te z epoki Ery Nowych Horyzontów. Ale czy cieszyński amfiteatr nie może pozostać po prostu sobą?
Moim zdaniem, Opinie - redakcja - 11 listopada 2007
Dom Pojednania w Wiśle byłby miejscem pamięci polskiej. Pamięci o tych naszych rodakach, którzy z narażeniem życia ratowali życie innych. Czy powstanie?
Moim zdaniem, Opinie - redakcja - 04 listopada 2007
Nie chcę tu oceniać, kto bardziej zasługuje na to, aby być patronem tego, czy owego ronda w Cieszynie. Problem tkwi w sposobie prowadzenia dyskusji. A może jej całkowitym braku?
Moim zdaniem, Opinie - redakcja - 03 listopada 2007
Trudno opisać ten spektakl, bo „Mistrza i Małgorzatę" w wykonaniu Sceny Polskiej Teatru Cieszyńskiego trzeba po prostu obejrzeć. To rzeczywiście wydarzenie teatralne. Prawdziwa uczta dla widza, który od początku płynnie wchodzi w klimat panujący na...
Moim zdaniem, Opinie - redakcja - 02 listopada 2007
reklama