, niedziela 19 listopada 2017
Z makiem, twarogiem lub jabłkami. Kołaczyki to słodki smakołyk, którego nie może zabraknąć na tradycyjnym stole Śląska Cieszyńskiego. Emilia Kołder, regionalna społeczniczka i kucharka radzi, jak przyrządzić kołaczyki wykwintne według tradycyjnego...
W jesiennym jadłospisie na Śląsku Cieszyńskim nie może zabraknąć aromatycznego strudla jabłkowego. Emilia Kołder, regionalna społeczniczka i kucharka radzi, jak przyrządzić ten słodki przysmak.
Trwa sezon na klimaty ziemniaczane w kuchni, stąd w kolejnym odcinku naszej rubryki „KUCHYŃ PO NASZYMU” nie mogło zabraknąć śląsko-cieszyńskiej Kuby. Jak przyrządzić to regionalne smakowite danie z ziemniaków?
Trwa sezon na smakowitą regionalną potrawę Śląska Cieszyńskiego, czyli poleśniki. Nie mogło więc zabraknąć tego przepisu w pierwszym odcinku naszej nowej rubryki „KUCHYŃ PO NASZYMU”.
„Wkład Emilii Kołder w rozwój kultury naszej „małej ojczyzny” jest ogromny, spisała regionalne przepisy, upowszechniła cieszyńską kuchnię, a obecnie przecież nawyki kulinarne stały się jednym z elementów identyfikacji regionalnej, świadczą o...
reklama