, niedziela 21 lipca 2019
SZEF KUCHNI Restauracji Hotelu Liburnia Anna Bajak POLECA!
Pieczone żeberka podane na babraczce – danie kuchni Śląska Cieszyńskiego, wpisane na listę szlaku kulinarnego Śląskie Smaki. fot: Restauracja Hotelu Liburnia



Dodaj do Facebook

SZEF KUCHNI Restauracji Hotelu Liburnia Anna Bajak POLECA!

ARTYKUŁ SPONSOROWANY
SZEF KUCHNI Restauracji Hotelu Liburnia Anna Bajak POLECA!

Szef kuchni Anna Bajak


SZEF KUCHNI Restauracji Hotelu Liburnia Anna Bajak POLECA!

Restauracja Hotelu Liburnia to chilloutowe miejsce w samym środku miasta. Klimatyzowana sala, awangardowe wnętrza i niezwykła atmosfera pozwolą odetchnąć od zgiełku dnia codziennego. A wyśmienite jedzenie serwowane przez Szefową Kuchni Panią Anię Bajak sprawi, że będziesz tam częstym gościem.

Pani Ania swoją karierę rozpoczęła w roku 2007 prowadząc bar z domowymi obiadami.
W 2009 podjęła pracę w Restauracji Hotelu Liburnia jako pomoc kucharza. Ze względu na niespożytą energię, zapał do pracy i serce do gotowanie, szybko awansowała na stanowisko samodzielnego kucharza, a następnie szefa kuchni. W 2013 roku, po odejściu pierwszego szefa kuchni, objęła jego stanowisko.
Ania nie ma wykształcenia gastronomicznego, jednak jak sama wspomina od dziecka uwielbiała gotować i sprawiało jej to ogromną przyjemność. Nie tylko gotowanie, ale i zadowolenie z jakości smaku. Jak widać pasja, talent oraz nieprzeciętna pracowitość, chęć uczenie się, odwaga - zaprocentowała. Dzisiaj Pani Anna jest filarem Restauracji Hotelu Liburnia! 

Restauracja serwuje dania regionalne oraz dania kuchni fusion. W karcie między innymi Pieczone żeberka podane na babraczce – danie kuchni Śląska Cieszyńskiego, wpisane na listę szlaku kulinarnego Śląskie Smaki. Babraczka to gotowana kiszona kapusta wymieszana razem z gotowanymi ziemniakami i smażonym boczkiem. Podawana z pieczonymi żeberkami przyprawionymi kminkiem, czosnkiem i słodką papryką jest bez wątpienia jednym z najczęściej zamawianych dań.
Innym wyśmienitym daniem, wizytówką Pani Ani jest Sałatka z soczystym indykiem. Grillowane kawałki piersi z indyka wcześniej zaprawione w miodzie i mieszance przypraw podawane na mixie sałat, rukoli, roszpunce i sałacie lodowej polanej sosem vinaigrette z bakaliami: orzechami włoskimi, orzeszkami piniowymi, słonecznikiem i płatkami migdałów. Wszystko to w towarzystwie sera pleśniowego, gruszki oraz grzanek z bagietki przypieczonych na maśle. Pyszne i zdrowe, po prostu wyśmienite!

Zapraszamy

ul. Liburnia 10 , Cieszyn
tel. restauracja 33 852 29 92, 780 043 098
www. liburniahotel.pl Liburnia Restauracja-Pizzeria

Komentarze: (0)    Zobacz opinię czytelników (0)    Dodaj opinie
Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy pozostawionych przez internautów. Komentarz dodany przez zarejestrowanego użytkownika pojawi się na stronie natychmiast po dodaniu. Anonimowy komentarz zostanie opublikowany z opóźnieniem, po jego akceptacji przez redakcję. Komentarze niezgodne z regulaminem będą usuwane.

Dodaj komentarz

Zawartość pola nie będzie udostępniana publicznie.
  • Adresy internetowe są automatycznie zamieniane w odnośniki, które można kliknąć.
  • Dozwolone znaczniki HTML: <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Znaki końca linii i akapitu dodawane są automatycznie.

Więcej informacji na temat formatowania

Image CAPTCHA
Wpisz znaki widoczne na obrazku.
reklama
reklama