, wtorek 30 kwietnia 2024
Łucja Dusek opowiada o tradycjach i wigilijnych potrawach
Zapraszamy do posłuchania krótkich opowieści Łucji Dusek o tradycjach świątecznych naszego regionu i potrawach wigilijnych. fot: Maciej Kłek



Dodaj do Facebook

Łucja Dusek opowiada o tradycjach i wigilijnych potrawach

AGNIESZKA KACZMARCZYK
O tradycjach i potrawach świątecznych naszego regionu opowiada Łucja Dusek, która w 2009 roku została "Wice Ślązaczką Roku", a dwa lata później otrzymała tytuł "Ślązaka nad Ślązakami 2011".

- Zależy mi, żeby ludzie zobaczyli jak duży i różnorodny jest Śląsk - mówi Łucja Dusek, która na codzień działa w Kole nr 6 Macierzy Ziemi Cieszyńskiej. Zawsze stara się pokazywać i promować piękno i tradycję Ziemi Cieszyńskiej, a szczególnie Trójwsi, skąd pochodzi.

Pokazuje bogactwo naszej tradycji, by potwierdzić, że tytuł " Ślązaczka roku 2011" nie trafił do niej przypadkowo.

Zapraszamy do posłuchania krótkich opowieści Łucji Dusek o tradycjach oraz świątecznych potrawach z naszego regionu.

Tradycje świąteczne

Dania wigilijne

Wiynszujemy Wóm w Tym Nowym Roku

Komentarze: (0)    Zobacz opinię czytelników (0)    Dodaj opinie
Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy pozostawionych przez internautów. Komentarz dodany przez zarejestrowanego użytkownika pojawi się na stronie natychmiast po dodaniu. Anonimowy komentarz zostanie opublikowany z opóźnieniem, po jego akceptacji przez redakcję. Komentarze niezgodne z regulaminem będą usuwane.

Dodaj komentarz

Zawartość pola nie będzie udostępniana publicznie.
  • Adresy internetowe są automatycznie zamieniane w odnośniki, które można kliknąć.
  • Dozwolone znaczniki HTML: <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Znaki końca linii i akapitu dodawane są automatycznie.

Więcej informacji na temat formatowania

Image CAPTCHA
Wpisz znaki widoczne na obrazku.
reklama
reklama