, piątek 3 maja 2024
Beskidzkie krepliki na start
Warunkiem udziału w konkursie jest, aby krepliki były zrobione według beskidzkiej receptury fot: Maciej Kłek



Dodaj do Facebook

Beskidzkie krepliki na start

JM, MAT. PRAS.
Stowarzyszenie Imko Wisełka po raz dziewiąty ogłasza konkurs na "Najlepsze Beskidzkie Krepliki". Zgłoszenia przyjmowane są do 25 lutego.

O tytuł mogą się ubiegać: osoby fizyczne, domy wczasowe, stowarzyszenia, restauracje oraz szkoły. Jedynym warunkiem udziału w konkursie jest, aby krepliki były zrobione według beskidzkiej receptury, czyli tylko i wyłącznie: z powidłami śliwkowymi, smażone na smalcu i z dodatkiem spirytusu.

- W tym roku podobnie jak w minionych latach sponsorzy ufundowali bardzo cenne nagrody w postaci m.in. sprzętu AGD - informuje Paweł Brągiel ze Stowarzyszenia Imko Wisełka.

Zgłoszenia do udziału w konkursie przyjmowane są do 25 lutego pod nr tel. 502 648 501. Rozstrzygnięcie nastąpi 27 lutego w Tłusty Czwartek.

Komentarze: (0)    Zobacz opinię czytelników (0)    Dodaj opinie
Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy pozostawionych przez internautów. Komentarz dodany przez zarejestrowanego użytkownika pojawi się na stronie natychmiast po dodaniu. Anonimowy komentarz zostanie opublikowany z opóźnieniem, po jego akceptacji przez redakcję. Komentarze niezgodne z regulaminem będą usuwane.

Dodaj komentarz

Zawartość pola nie będzie udostępniana publicznie.
  • Adresy internetowe są automatycznie zamieniane w odnośniki, które można kliknąć.
  • Dozwolone znaczniki HTML: <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Znaki końca linii i akapitu dodawane są automatycznie.

Więcej informacji na temat formatowania

Image CAPTCHA
Wpisz znaki widoczne na obrazku.
reklama
reklama