Chwila wytchnienia w Zajeździe Trzech BraciŻeby cieszyć się smakiem Žateckego, nie trzeba jechać do Czech, podobnie jak nie trzeba udawać się do Okocimia ani Sierpca aby zakosztować wyselekcjonowanych gatunków lanych piw. Można to wszystko mieć siedząc wygodnie na tarasie Restauracji "Trzech Braci". W Žateckym svetlym ležaku, ważonym według receptury czeskiego piwowara, opartej na chmielu uprawianym jedynie w okolicach miasta Žatec odnajdziemy łagodnie goryczkowy smak z nutami korzennymi. Z kolei wytrawny, jasnozłoty Kasztelan niepasteryzowany o lekkim posmaku zbożowo-chlebowym świetnie sprawdzi się w akompaniamencie potraw z grilla. Zwolennicy łagodnych i delikatnych piw rozsmakują się w Okocimiu pszenicznym, charakteryzującym się lekko owocowym, orzeźwiającym bukietem, zaś miłośnicy pełnych, szlachetnych aromatów zachwycą się piwem Okocim ciemne, równocześnie goryczkowym i słodkawym. A oto i crème de la crème - wyjątkowe i niepowtarzalne piwo eksportowe o świeżym słodowym smaku, wybrzmiewające w końcowych nutach chmielowym akordem, rarytas nie tylko dla koneserów. Wszystkie te piwa w ofercie Restauracji „Trzech Braci” zagościły niedawno, a już znalazły zagorzałych zwolenników. Bez dwóch zdań - w „Trzech Braciach” dzieje się – leje się – Okocim!
|
reklama
|