Limitowany Koźlak z CieszynaPISALIŚMY: W Cieszynie warzą unikatowe piwo Partia piwa według receptury Krysiaka powstawała w cieszyńskim browarze przez kilka miesięcy. Chorzowianin na bieżąco doglądał całego procesu. Sprowadzenie słodu, chmielu czy drożdży zajęło trzy tygodnie – surowce pochodziły między innymi ze Stanów Zjednoczonych, Belgii czy Anglii. Od 11 sierpnia do 29 października Bracki Koźlak leżakował w tankach. Zgodnie z recepturą Jana Krysiaka przez najbliższy miesiąc będzie leżakował w butelkach. — Wyszło bardzo dobre i bardzo wyjątkowe piwo — twierdzi, Janusz Konieczny, dyrektor Brackiego Browaru Zamkowego w Cieszynie. Bracki Koźlak, pierwsze piwo domowe uwarzone w browarze przemysłowym, posiada specjalne etykiety, krawatki i kapsle. Przed wypuszczeniem specjalnej serii na rynek, firma nie chce ich jednak ujawnić. Sprzedaż specjalnej partii rozpocznie się 6 grudnia. — 300 hl koźlaka wypełniło zaledwie 70 tys. butelek o pojemności 0,33 l. Cześć trafi do ogólnopolskiej sprzedaży — mówi Sebastian Tołwiński, rzecznik prasowy Grupy Żywiec.
|
reklama
|
Ciekawe czy to jednorazowa akcja ważenia piwa czy masowa produkcja wg tej receptury?
Zaś wygroł hanys, a nie stelok. Po pieronie?
A ile według ciebie waży piwo?!
Smakosz... Mniej pij, wiecej smakuj. Żartowałem. Sam walę błędy, więc się nie czepiam, ale fajnie wyszło z tym wpisem od TP.
rezerwuje saly transporter!
jo go już pił na Birofilach w Browarze i powiem jedno - super, ale było niepasteryzowane i bez gazu bo z produkcji więc troche inaczyj smakowało Polecóm wszystkim
Dodaj komentarz