, czwartek 18 kwietnia 2024
Karp po mistrzowsku
Wystawa rybacka ma na celu popularyzację ryb i rybactwa. fot. ARC 



Dodaj do Facebook

Karp po mistrzowsku

DG
W najbliższy weekend w Skoczowie po raz piąty wybrany zostanie mistrz Europy w przyrządzaniu karpia. Konkurs jest główną atrakcją Regionalnych Dni Rybactwa.
Wystawa rybacka ma na celu popularyzację ryb i rybactwa, promocję i sprzedaż różnych gatunków ryb oraz ich przetworów, prezentacje ryb hodowlanych i ozdobnych oraz przedstawienie nowoczesnego sprzętu rybackiego i wędkarskiego. Imprezę otworzy w piątek o godz. 10.00 konferencja naukowa pt. "Aktualne problemy stawowe gospodarki rybackiej", którą poprowadzą pracownicy Zakładu Doświadczalnego Gospodarki Stawowej w Gołyszu.

Uroczyste otwarcie Dni Rybactwa poprzedzi tradycyjny konkurs młodzieżowy w przyrządzaniu potraw z karpia dla uczniów szkół gastronomicznych, który rozpocznie się w sobotę o godz. 8.45. O godz. 12.00 o miano mistrza karpiowych potraw walczyć będą przedstawicielki Kół Gospodyń Wiejskich.

Mistrzostwa Europy w przyrządzaniu karpia rozpoczną się w niedzielę o godz. 11.00. Poszczególne zespoły oceniać będzie profesjonalne jury złożone z szefów kuchni oraz przedstawicieli organizatorów.

Podczas Dni Rybactwa nie zabraknie także akcentów muzycznych. Wystąpią m.in. Ludowy Zespół Śpiewaczy "Try-ton", kapela Wesoła 24 oraz Zespół Kontrast Band"
Komentarze: (16)    Zobacz opinię czytelników (0)    Dodaj opinie
Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy pozostawionych przez internautów. Komentarz dodany przez zarejestrowanego użytkownika pojawi się na stronie natychmiast po dodaniu. Anonimowy komentarz zostanie opublikowany z opóźnieniem, po jego akceptacji przez redakcję. Komentarze niezgodne z regulaminem będą usuwane.

Z ryb. Jo jeno walenie.

Kazio,tobie tylko jedno na myśli,brzydoku...byj se słuszny

wspaniała, pożyteczna impreza - tym razem z przyjemnością się wybiorę...

Kazio uważaj możesz się sparzyć, bo są u nas takie walenie co chodzą wszędzie z ochroniarzem.

jednak warto zostać na "Skarbach z cieszyńskiej trówły", karpia jeszcze zdążymy zjeść...

Super sprawa - Agata

KOMORUSKIEGO

na pisiory, marniejące z dnia na dzień jak bałwan na wiosennym słoneczku...:)

Olgiert lizoń startuje z Pisuaru Matyśiak z tymi oczami jak ważka przygarnął biedaka do Pisuaru Zapisują się PZPRu jak Bocheńska, Banot, Wlach. Pisuar jest napełniony.

wszystkie rybki śpią w jeziorze... najwyższe uniesienie współczucia przeżywa wędkarz, gdy zdejmuje rybie haczyk...

A nie dyskutować tu o polityce !!!

ze swoim świętem trzech braci obszczymurków. Folkowe granie, kocioł pysznej zupy rybnej z gastronoma - gratis!.. smalone karpiki piękna jesień razem dobra zabawa.

koleżko, przy całym szacunku dla ciebie, nie deprecjonuj Cieszyna, gdyż oba miasta, w stosownej do ich wielkości skali robią wystarczająco dużo i ciekawie dla kultury i sztuki

Wiem, że cały świat obserwując Skoczów i buduje sobie wyobrażenie o poziomie ich qutury.

very good fish soup (prefer carp).

jestem za a nawet przeciw

Dodaj komentarz

Zawartość pola nie będzie udostępniana publicznie.
  • Adresy internetowe są automatycznie zamieniane w odnośniki, które można kliknąć.
  • Dozwolone znaczniki HTML: <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Znaki końca linii i akapitu dodawane są automatycznie.

Więcej informacji na temat formatowania

Image CAPTCHA
Wpisz znaki widoczne na obrazku.
reklama
reklama