Potrójny sukces uczniów z WisłyZespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Wiśle w kategorii kucharz reprezentowali: Łukasz Świtała z klasy IV TG oraz Karol Procner z klasy II TG. W czasie 180 minut zawodnicy mieli wykonać zadanie obowiązkowe polegające na rozdrobnieniu warzyw metodą black box. W tej konkurencji na 24 zawodników najlepszym okazał się Karol. Następnie zawodnicy musieli sporządzić 8 porcji zakąski zimnej, zgodnie z tematem konkursu. Łukasz przygotował zakąskę zimną: Karol przygotował: Ogólnie w kategorii kucharz wystartowało 24 zawodników. Uczniowie naszej szkoły w tej kategorii startują już 9 lat jednakże dopiero dwa ostatnie lata przyniosły nam tak znaczące osiągnięcia. W zeszłym roku trzecie a w tym drugie. Tym bardziej gratuluję chłopakom osiągnięcia tak znaczących rezultatów. W kategorii barman wiślańską szkołę reprezentował Maciej Rajwa . Uczniowie szkoły w tej kategorii już od lat odnoszą sukcesy. W tym roku każdy uczestnik miał przygotować napój mieszany w kategorii: Soft Fancy Drink o objętości powyżej 15 cl w ilości 3 porcji. Napoje mieszane mogły być sporządzane metodami: Maciej za swój drink bezalkoholowy otrzymał wyróżnienie .
|
reklama
|
Dodaj komentarz