O „Poezji smaku” z Gwidonem Hefidem.,,Poezja smaku” to połączenie słów oraz fotografii z pasją autora. Książka łączy przepisy kulinarne z białą poezją, co samo w sobie jest warte uwagi, choćby ze względu na swoją niepowtarzalność. Sama w sobie ma też zastosowanie praktyczne, gdyż porusza temat zdrowej diety, co sprawia, że książkę nie warto tylko przeczytać, a także wracać do niej i wykorzystać w codzienności jej treść. Kilka słów o autorze. Gwidon Hefid należy do Związku Literatów Polskich oraz Stowarzyszenia Środowisk Twórczych oraz Inteligencji Twórczej w Wałbrzychu. Jest absolwentem Uniwersytetu Wrocławskiego,kulturoznawcą, socjologiem, technikiem, a to tylko niektóre z tytułów jakie posiada. Występował przed publicznością w różnych państwach, między innymi przed Polonią w Nowym Jorku, brytyjskim Banbury, Coventry czy w tunezyjskim Monastirze. Jest propagatorem zdrowego stylu życia nastawionego na roślinne odżywianie. Autor wydał następujące książki: - „Z nurtem pod prąd" (2006) Więcej o autorze jak i o poszczególnych książkach na: http://gwidonhefid.eu
|
reklama
|
Dodaj komentarz