Kulinarne sławy zjadą do SkoczowaUdział w festiwalu zapowiedzieli światowi mistrzowie kuchni z Belgii, Niemiec, Włoch i Dominikany. Polskę reprezentować będą znany z telewizyjnego show Karol Okrasa i ekspert kulinarny Waldemar Hołówka. Na imprezie spotkają się także przedstawiciele branży gastronomicznej ze Śląska Cieszyńskiego, Podbeskidzia i pozostałych regionów Polski oraz zagraniczni goście. Niezwykłym widowiskiem dla mieszkańców i gratką dla smakoszy będzie gotowanie zbójnickiego jadła na dwumetrowej patelni i kwaśnicy w 300-litrowym garze. Specjałów będzie mógł skosztować każdy, kto pojawi się na Rynku w porze obiadowej i wykupi za symboliczna kwotę cegiełkę sprzedawaną przez Fundację Braci Golec. Kucharzom i uczestnikom festiwalu przygrywać będą zespoły Torka, kapela Ochodzita, Corny Potok i Hora. Imprezę poprowadzi Krzysztof Skiba. Organizatorem festiwalu są Urząd Miejski w Skoczowie, Beskidzki Klub Kulinarny oraz Euro-Toques Polska.
|
reklama
|
nie podobal sie mój komentaż ? Robotem to ty jesteś ofiaro z podbeskidzia . A do Skoczowa pozbójować w sobotę - jak najbardziej.
Dodaj komentarz