, czwartek 18 kwietnia 2024
Kulinarny sukces ucznia z ZSGH w Wiśle



Dodaj do Facebook

Kulinarny sukces ucznia z ZSGH w Wiśle

Kulinarny sukces ucznia z ZSGH w Wiśle


Kulinarny sukces ucznia z ZSGH w Wiśle

Karol Procner, uczeń Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Wiśle zajął I miejsce w VI Beskidzkim Konkursie Młodych Kucharzy.

Zwycięstwo zapewniły mu "Pulpeciki z sosem sojowym w asyście karmelizowanych buraczków z pattają oraz sałatką z zielonych fig". Konkurs był zorganizowanym przez ZSEG w Cieszynie, Stowarzyszenie EkoGa oraz Beskidzki Klub Kulinarny. Wzięły w nim udział szkoły z Tychów, Bielska Białej, Cieszyna, Dąbrowy Górniczej, Wodzisławia Śląskiego, Rybnika oraz dwie z Czech. ZSGH w Wiśle reprezentował również Damian Badura przygotowując potrawę "Frykasy wieprzowo-wołowe z suszonymi morelami, serem buncem w asyście sosu pigwowo-figowego oraz puree ziemniaczanego z orzechami".

Komentarze: (0)    Zobacz opinię czytelników (0)    Dodaj opinie
Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy pozostawionych przez internautów. Komentarz dodany przez zarejestrowanego użytkownika pojawi się na stronie natychmiast po dodaniu. Anonimowy komentarz zostanie opublikowany z opóźnieniem, po jego akceptacji przez redakcję. Komentarze niezgodne z regulaminem będą usuwane.

Dodaj komentarz

  • Adresy internetowe są automatycznie zamieniane w odnośniki, które można kliknąć.
  • Dozwolone znaczniki HTML: <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Znaki końca linii i akapitu dodawane są automatycznie.

Więcej informacji na temat formatowania

Image CAPTCHA
Wpisz znaki widoczne na obrazku.
reklama
reklama