Makarony, ślimaki i inne specjały…Tylko dzięki ogromnemu wsparciu Stowarzyszenia Beskidzkie Smaki oraz firm "Makarony Międzybrodzkie", Prymat, "Eco snails", a także Kuriera Radia Bielsko, nasi uczniowie mogli nie tylko sporządzić potrawy na bazie makaronów, ale także zakosztować potraw z dodatkiem ślimaków rasy Helix Asperrsa Muller. Nad prawidłowym przebiegiem zajęć czuwali szefowie restauracji "Ranczo pod Strusiem" - Witold Abratamski, restauracji "Folwark" - Przemysław Baczyński, "Zajazdu polskiego" - Marcin Groschang. Uczniowie podzieleni na grupy pod okiem szefów kuchni przygotowali następujące potrawy: Dzięki udziałowi w tych warsztatach uczniowie mieli możliwość wzbogacenia swoich wiadomości i umiejętności w zakresie sporządzania dań z makaronów, aranżacji talerza, technik doboru składników do poszczególnych potraw, sposobów organizacji pracy w kuchni, podziału obowiązków a wreszcie sporządzania dań na bazie składników, które są trudno dostępne i rzadko stosowane w codziennym żywieniu.
|
reklama
|
Dodaj komentarz