Dworek Cieszyński – smaki tradycjiPrzykopa 14, 43-400 Cieszyn, tel.: 33 858 11 78, info@dworek-cieszynski.pl Dworek Cieszyński o każdej porze roku zaprasza w swoje progi otulając niezwykłym, domowym klimatem. Dzielnica Cieszyna, zwana popularnie Wenecją, znajduje się nad kanałem Olzy „Młynówka”. Stawiamy przede wszystkim na jakość potraw i ich smak, bazujemy na świeżych produktach, trzymamy się tradycji cieszyńskich przysmaków . Restauracja i pokoje gościnne witają stylowymi wnętrzami, ciepłem kominka i zapachem regionalnych przysmaków. Miejsce idealne na rodzinny obiad, romantyczną kolację we dwoje czy spotkanie z przyjaciółmi. Pyszna domowa kuchnia oparta jest na regionalnych smakach i tradycyjnych śląskich recepturach, których przestrzegają doświadczeni kucharze. Profesjonalną obsługę zapewniają kelnerzy – Marzena i Arkadiusz, którzy o kulturę obsługi Gości dbają w Dworku Cieszyńskim już od kilku dobrych lat, ciesząc się nienaganną opinią. W Dworku Cieszyńskim organizowane są różnego rodzaju imprezy okolicznościowe, wesela, urodziny, uroczystości rodzinne, a najlepszym dowodem na zadowolenie Gości jest ich powrót i fakt, że polecają nas znajomym – mówi Marzena Rudzka – kelnerka pracująca w restauracji od 8 lat – widać duży progres w porównaniu do ubiegłych lat, zmiany korzystnie wpłynęły na zainteresowanie Gości naszym lokalem – dodaje. Końcem 2015 roku nastąpiła zmiana właściciela restauracji , który nastawiony jest na modernizację lokalu, oczywiście dbając o jego historyczno – zabytkowy charakter. Co najważniejsze kolejne lata rokują innowacjami, inwestycjami i planem na dalszy rozwój tego murokliwego miejsca. Na chwilę obecną nastąpiła rozbudowa ogródków letnich i zagospodarowanie zieleni wokół Dworku Cieszyńskiego, co dodało mu uroku i stało się miejscem spacerów, odpoczynku i przyjacielskich spotkań. Klimat regionu i smak tradycji to cel, który ma podtrzymać dobrą regionalną kuchnię i wzbogacić ją o kolejne, wyjątkowe smaki. Stawiamy przede wszystkim na jakość potraw i ich smak, bazujemy na świeżych produktach, trzymamy się tradycji cieszyńskich przysmaków – mówi Barbara Misiarz - obecny szef kuchni, wieloletni pracownik Dworka Cieszyńskiego. Karta menu obfituje w dania kuchni regionalnej, niektóre z nich to: żurek śląski, rosół z tradycyjną kluską wątrobianą, pierogi własnej roboty, flaczki, ozorki w sosie chrzanowym, rolada wołowa wg unikalnej receptury, kluseczki śląskie i modra kapusta , a na deser proponujemy szarlotkę własnego wypieku lub deser oparty na lodach własnej produkcji. Ponadto wprowadziliśmy do karty danie dnia, opierając się na sezonowych, świeżych produktach, oraz danie dnia – szef kuchni poleca - pozwalając Gościom wypróbowanie konkretnego dania z karty w zdecydowanie niższej cenie – dodaje Pani Basia. Zarząd spółki Dworek Cieszyński Sp. z o.o. zapowiada kolejne zmiany i inwestycje w następnych latach. Dworek Cieszyński to z pewnością wyjątkowe miejsce w naszym mieście, gdzie obecni właściciele chcą dbać o kulinarne, regionalne dziedzictwo w postaci potraw kuchni polskiej. W naszej narodowej kuchni drzemie wiele unikalnych smaków, których nie można skazać na zapomnienie.
|
reklama
|
potwierdzam, wysoka jakość, bardzo pro i sympatyczna obsługa.
Dodaj komentarz