Festiwal Śląskie Smaki w czerwcu w WiśleW kulinarnych zmaganiach mogą wziąć udział - w oddzielnych kategoriach - amatorzy (np. Koła Gospodyń Wiejskich czy gotujące rodziny), uczniowie szkół gastronomicznych i profesjonalni kucharze. W sumie do udziału w konkursie zaproszone zostaną 24 drużyny. Zgłoszenia przyjmowane są poprzez formularz, w którym oprócz danych osobowych należy opisać dania konkursowe (przystawka lub deser, zupa i drugie danie), które przygotowywane będą w trakcie imprezy. - Ważne, by wszystkie propozycje miały związek z tradycjami kulinarnymi województwa śląskiego, a więc nawiązywały do kuchni śląskiej, jurajskiej, beskidzkiej czy innych obecnych w naszym województwie lokalnych smaków - wyjaśniają organizatorzy. Uczestnicy kulinarnego konkursu będą rywalizować o zaszczytny tytuł Ekspertów Śląskich Smaków, statuetkę Złotego, Srebrnego i Brązowego Durszlaka oraz nagrody rzeczowe. Konkurs jest jedną z atrakcji 10. edycji festiwalu "Śląskie Smaki", który odbędzie się 6 czerwca na Placu B. Hoffa w Wiśle. Na zgłoszenia organizatorzy czekają do 15 maja. Ostateczna lista uczestników zakwalifikowanych do udziału w konkursie przedstawiona zostanie 22 maja. Regulamin konkursu oraz karty zgłoszeniowe znajdują się tutaj. Wypełnione formularze można przesłać mailem (karolina@silesia.travel lub basia@silesia.travel) lub pocztą na adres Śląskiej Organizacji Turystycznej (ul. Mickiewicza 29, 40-085 Katowice).
|
reklama
|
Dodaj komentarz